* Skip the authentication code if it doesn't apply.

Jimmy Eat World til Europa i 2020 og 28. juni spiller de på Parkteatret!

Alt-rockerne i Jimmy Eat World spilte en fantastisk konsert på Rockefeller sist de gjestet Oslo i 2017. De har nettopp gitt ut sitt tiende studioalbum «Surviving», og det er en glede å melde at det blir gjensyn med gutta på Parkteatret 28. juni.

Fra innovatører på emo- og poprock-scenen til kredible alt-rockere. Jimmy Eat World har forandret utrykket sitt i løpet av karrieren, men musikken har fortsatt like mye hjerte.

Bandet ble dannet i Arizona i 1993. Etter en selvtitulert førsteplate steg publikums interesse, og med det også interessen fra plateselskaper. Med «The Middle», selvhjelpslåta over alle selvhjelpslåter, fikk bandet sin største hit. Låta tok emo-sjangeren fra emosjonelle tenåringers soverom, til hitlister verden over. Med årene har bandet vokst musikalsk, og selv om emo-stempelet har vært vanskelig å riste av seg, har de nå begge føttene planta i alt-rocken.

I 2016 ga Jimmy Eat World ut sitt niende album, «Integrity Blues», etter tre års opphold. Pitchfork kalte plata bandets beste siden klassikeren «Bleed American».

Nå er de endelig tilbake med albumet «Surviving». Vokalist Jim Adkins forklarer at dette albumet har hjulpet ham å prosessere demoner fra fortiden.

«– This album explores some of the different kinds of weights my ego tells me I have to carry.

På «Surviving» har de gjenforent samarbeidet med Justin Meldal-Johnsen, produsenten for M83 og bassisten for Beck, som også jobbet med det triumferende albumet de ga ut sist. NME konstanterer at «It’s bold, brave and – ultimately – defiant».

I juni vender Jimmy Eat World tilbake til Norge og inntar Parkteatret. De tar med over 20 år med musikk, laget for både hjertet og hjernen.

Billetter i salg 22.11 kl. 10.00.
18 års aldersgrense

Jimmy Eat World euro tour 2020

Secured By miniOrange