* Skip the authentication code if it doesn't apply.

I dag slapp Tons of Rock de første artistene til neste års festival.

Følgende band er bekreftet: Emperor, Airbourne, Satyricon, Candlemass, Sodom, Honningbarna, Avatar, Amaranthe, Taake og Spidergawd.

– Emperor er at av verdens mest innflytelsesrike black metall-band. Av totalt seks eksklusive opptredener som headliner på verdens største metal festivaler, er Tons of Rock eneste mulighet for å se de på norsk jord. I 2017 er det 20 år siden klassikeren Anthems to the Welkin at Dusk kom ut og vi gleder oss vilt til at Emperor tar en eksklusiv tur til Tons of Rock for å framføre hele mesterverket, sier festivalsjef Svein Bjørge.

Se årets (2016) aftermovie nedenfor.

Se også: bilder fra Tons of Rock 2016

– Vi er svært stolte av å nå presentere et bredt program med fete band som garantert sørger for at den fjerde utgaven av Tons of Rock blir uforglemmelig. Utover høsten og vinteren skal vi slippe ytterligere 30 artister, samt flere nyheter vi gleder oss til å offentligjøre. Skal vi tro årets tilbakemeldinger, så vil svært mange av de som besøkte Tons of Rock i 2016, komme tilbake neste år, pluss mange flere som skjønner at dette er en festival man ikke kan gå glipp av, sier bookingansvarlig Jarle Kvåle.

Tons of Rock for hele Europa
Med Tons of Rock har rock- og metallpublikummet fått sin årlige samlingsplass. På sine tre år har festivalen etablert seg som en av landets aller største og unike festivaler. I fjor gjestet 24.000 publikummere fra hele 31 nasjoner Halden for å delta på en av Europas mest hardtslående og enestående festivaler. I unike og massive omgivelser på Fredriksten festning har vi opplevd historiske konserter med artister som Black Sabbath, Alice Cooper, Slayer, Volbeat, Ghost, Twisted Sister, In Flames, Gojira, Opeth, Sabaton, W.A.S.P, Anthrax, Megadeth, Europe, Rival Sons med flere.

Tons of Rock 2017 arrangeres 22. til 24. juni på Fredriksten Festning i Halden. Billettene legges i salg på ticketmaster.no mandag 24. oktober kl 09.00.

– Vi rigger til et festivalområde som er enda bedre egnet til å ta imot et enda større publikum i 2017. Jeg håper vi ses i Halden neste sommer, sier en stolt festivalsjef Bjørge videre.

Sjekk ut de bekreftede artistene nedenfor.

Emperor (NO)
Tons of Rock er ekslusiv for Norge, og de gjør kun en håndfull opptredener som headlinerne på verdens største metal festivaler. I 2017 fyller Emperors klassiske andre album Anthems to the Welkin at Dusk 20 år, og i den anledning tar de med seg hele mesterverket ut på veien. Eneste mulighet til å oppleve dette på norsk jord blir selvsagt på Tons of Rock og her vil Ihsahn, Samoth og co vise hvorfor de ble et av verdens absolutt mest innflytelsesrike black metal-band.


Airbourne (AUS)
Hva de har i vannet i Australia vet ikke vi, men at det er prestasjonsfremmende langt over det astmamedisin og leppepomade er, kan vi slå fast. I den stolte tradisjonen som har huset band som AC/DC og Rose Tattoo, finner vi planetens kanskje feteste partyband, nemlig Airbourne. Nå kommer de til Halden for å lage FEST i festningen!


Satyricon (NO)
Sigurd Wongravens Satyricon er kanskje det mest suksessfulle black metal-bandet gjennom alle tider, og med en stadig evne til å fornye og forbedre seg er de også et av de mest kompromissløse. Med alt fra undergrunnsperler til radiohits på CVen, gleder vi oss ondt mye til å høre låter som Mother North og Fuel For Hatred på Tons of Rock i 2017. Satyricon er i disse dager i studio og jobber med nytt materiell.


Candlemass (SE)
Kun marginer og god byggeskikk vil hindre festningen i å riste i stykker på grunnvollene når kongene av doom endelig kommer til Frediksten Festning. Svenskene som har holdt tronen i 30 år med en og annen pause kommer til å vise hvorfor Mirror Mirror, Well of Souls og At the Gallow’s End regnes som tidløse klassikere innen doomsjangeren. Nå blir det even MORE Tons of Rock!


Sodom (DE)
Et av de tre store tyske thrashbanda. En av grunnleggerene av klassisk black metal. Rølp, riff og mere rølp. Men uten å miste grepet. Slik kan en godt beskrive selveste Sodom fra Gelsenkirchen, som i en halv mannsalder har levert aggresjon med Tom Angelripper i sentrum.


Honningbarna (NO)
Tilbake for fullt! Honningbarna regnes som et av de sterkeste kortene den norske livescenen har, og når man plusser på Spellemannspris for debutalbumet, så skjønner vi at det er en komplett pakke vi finner hos sørlendingene. Her blir det sannsynligvis band blant publikum og publikum på scena og det ene med det andre, så ikke gå glipp av det som kan bli årets store snakkis på festivalen.


Avatar (SE)
Teatralsk, vakkert og melodisk, men akk så metal. Gøteborgbandet Avatar har etter hvert fått VELDIG mange fans med sin melodiøse death metal, og har allerede en rekke suksessfulle besøk i Norge på samvittigheten, og med det fått mange norske fans. Nå kommer de endelig til oss!


Amaranthe (SE)
Det mangehodede og trestemte trollet Amaranthe har tatt metalverden med storm med sin krysning av metal og pop. Svenskene har i likhet med Avatar bygget seg opp en solid fanskare både i hjemlandet og hos oss her på bjerget, og vi ønsker hjertelig velkommen det ledende (og eneste?) bandet i dance metal!


Taake (NO)
Beryktet, berømt og befengt. Den norske black metal-jungelen er stor og variert, og et av banda som har holdt det gående lengst og levert best er Bergens Taake. Med oppstart som Thule allerede i 1993 har front- og bakmann Hoest vært en solid leverandør av gode album, med millenniumsvingens Nattestid Ser Porten Vid og Over Bjoergvin Graater Himmerig som de kanskje to mest klassiske. Dette er rotekte norsk black metal slik det skal høres ut!


Spidergawd (NO)
Når vi sier at Spidergawd har holdt på i tre år og sluppet like mange skiver, blir neppe noen overrasket over Motorpsycho-linken. Bent Sæther og Kenneth Kapstad, trommeslager extraordinaire er to tredjedeler av Spidergawd som i tillegg består av Per Borten (Nei, ikke HAN Per Borten, men han fra Cadillac). Nå er det snakk om jammende og groovy psykedelisk rock som er så utsvevende og deilig at det bare er å finne fram de mest blomstrete klærne du har. Dette blir en groovy sak!