* Skip the authentication code if it doesn't apply.

TV 2 og Monster og har solgt formatet «The Stream» til NBC Universal i USA. Dette er den største TV-eksporten fra Norge noensinne.

TV 2, produksjonsselskapet Monster og musikkprodusent Jørn Dahl sitt selskap Little Hill signerte denne uken en avtale med den amerikanske tv-kanalen NBC om kjøp av formatet «The Stream». Bak handelen står distributøren Nordic World som markedsfører og selger først og fremst nordiske TV-programmer og formater til resten av verden.

 Trond Håndlykken Kvernstrøm, direktør for kanal og program i TV 2. Foto: Tomas Reisæter, TV 2

Trond Håndlykken Kvernstrøm, direktør for kanal og program i TV 2. Foto: Tomas Reisæter, TV 2

For NBC i USA blir dette en storsatsing.

– I hele min karriere har jeg vært en forkjemper for at vi må utvikle og selge norske ideer på lik linje som vi kjøper utenlandske formater fra internasjonale distributører. I TV 2 har vi de 2-3 siste årene hatt som mål å utvikle ideer som også kan gå ”world wide”, så dette er et gjennombrudd. Med «The Stream» har vi truffet en nerve, og det har vært flere store interessenter på banen som har ønsket å kjøpe dette formatet. Vi har vært i USA og presentert formatet for toppsjefene i flere av de største amerikanske TV-selskapene. At vi nå har signert avtale med NBC, som fra før sender de største talent-programmene i USA, er stort. Dette er uten tvil den største tv-eksporten fra Norge noensinne og vil selvsagt også bidra til gode inntekter for TV 2 og våre partnere i årene som kommer hvis serien lykkes i USA, sier Trond Håndlykken Kvernstrøm som er direktør for kanal og program i TV 2.

«The Stream» hadde premiere på TV 2 i høst og er en helt ny og norskutviklet musikkonkurranse som er utviklet av Monster og TV 2 sammen med idehaver og musikkprodusent Jørn Dahl. TV 2 har gått sammen med verdens tre største plateselskaper Universal Music, Sony Music og Warner Music samt streaming-giganten Spotify for å oppdage og skape nye artister slik det faktisk blir gjort i virkeligheten i 2016.

– TV 2 startet et omfattende utviklingsarbeid gjennom vår utviklingsavdeling og i samarbeid med norske produksjonsselskaper for to år siden. Little Hill og Monster Format kom med dette formatet til TV 2, og det at vi allerede nå sammen selger et norskutviklet format til en hovedkanal i verdens største TV-marked er et bevis på at innovasjonskraften og kompetansen i Norsk TV-produksjon er i verdensklasse. Hele TV-industrien forsøker å skape «The next big thing», og lykkes vi med dette så er det intet mindre enn formidabelt og en drøm som går i oppfyllelse. Dette er en honnør til interne krefter og våre samarbeidspartnere Monster og Little Hill, og en stor dag for alle som kjemper for godt innhold på TV-skjermen hver eneste dag i norsk produksjonsbransje, sier programdirektør Jarle Nakken i TV 2.

Administrerende direktør Ingvild Daae i Monster.

Administrerende direktør Ingvild Daae i Monster.

– For oss i Monster er dette en veldig stor dag. Vi har i lang tid satset på egenutvikling og nå ser vi nok en gang resultatet av dette. Vi må bare være veldig glad for at Jørn Dahl kom til oss med ideen til programmet og at TV 2 turte å gå i utvikling og at de satser på norskutviklet egenproduksjon. At dette nå går rett i salg til en av verdens største tv-kanaler er helt fantastisk, sier administrerende direktør Ingvild Daae i Monster.

Bak handelen står også Nordic World som blant annet har solgt TV 2-programmer og formater som faktaformatet «Til bords med fienden» til Travel Channel i det amerikanske markedet, drama-formatet «Maniac» som skal produseres for Netflix og «Dag» til internasjonale markeder tidligere.

Administrerende direktør Espen Huseby i Nordic World.

Administrerende direktør Espen Huseby i Nordic World.

– Dette er den største norske TV-eksporten noensinne. Det er lagt ned mye jobb i å markedsføre «The Stream» i det internasjonale markedet, og det er ekstra morsomt når vi lykkes, sammen med TV 2 og Monster i å få en avtale med et av verdens største TV-selskaper. Dette viser at norsk TV-industri har mye å by på – og at vi er konkurransedyktige også på ide og utvikling av formater i beste sendetid i de største og viktigste TV-markedene i verden, sier adm. dir. Espen Huseby i Nordic World.

Tekst: presseskriv