* Skip the authentication code if it doesn't apply.

Ny musikk fra Karpe Diem! Sjekk ut videoen til, Hus/hotell/slott brenner, ovenfor. Låta er det nyeste tilskuddet i guttas pågående prosjekt/album, Heisann Montebello, og handler om det å være forbilde og rollemodell, og i den forbindelse valgte duoen og ha videopremiere på bloggen til Sophie Elise.

“… skinner solen inn i store slott som ingen bor i” – Dumdum Boys, Tusen Etasjer Høi (1990)
“… og sola skinner inn i store slott som ingen bor i” – Karpe Diem, Hus/hotell/slott brenner (2016)

– For et par dager siden var jeg hjemme hos Magdi sammen med Chirag. Nede i kjellerstua hans så jeg videoen og hørte låta med guttene stående bak meg, spente og forventningsfulle hvor hva jeg skulle si. Jeg gråt. Ikke fordi jeg ble trist, men fordi jeg ble så berørt. Jeg sa ja til å ha premiere på videoen her på grunn av tematikken i låta. Om å være forbilde og rollemodell. Selv om gutta i Karpe Diem og meg er ulike og har forskjellige liv, så er vi i samme posisjon i forskjellige kategorier, skriver Sophie Elise på bloggen sin.

– Vi kjenner ikke Sophie Elise. Vi holder på med helt forskjellige ting, på helt forskjellige arenaer. Likevel finnes det én fellesnevner – vi har påvirkningskraft på folk vi ikke kjenner og må forholde oss til ord som forbilde og rollemodell. På godt og vondt. Vi fikk møte Sophie Elise for å snakke om det. Vi drakk kaffe. Vi viste henne musikkvideoen vår. Det var lærerikt, skriver Karpe Diem på sin facebook-side.

Videoen er regissert av Stian Andersen, som tidligere også har laget videoer for bl.a Robyn & Royksopp, Lars Vaular, Admiral P, Gabrielle, Morten Harket, Kvelertak og Susanne Sundfør, samt vunnet flere priser for sine fotografier.