* Skip the authentication code if it doesn't apply.

Det er høst og kalenderen viser oktober, og folk har ikke mer enn akkurat rukket å klippe av seg armbåndene etter sommerens festivaler før OnklP & De Fjerne Slektningene legger ut på veien, igjen. Special guest er Comet Kid, som er med på alle datoene, med unntak av UKA’15 i Trondheim.

Totalt består turnélista av seksten konserter i femten forskjellige byer, fra Brygga Kultursal i Halden til Driv i Tromsø, og alt midt i mellom. Denne gangen er det klubber og kulturhus som står for tur, og ikke minst er det satt to datoer i på Sentrum Scene i Oslo. I fjor fylte de Rockefeller hele tre ganger, men i år er altså den hakket større storebroren som står for tur.

Vi har tatt en kjapp prat med gitarist og vokalist, Åsmund Lande.

Hvilke forventninger har du til høstens turné?

Jeg er veldig spent, for denne gangen reiser vi med større produksjon enn jeg noen sinne har vært med på. Større og enda mindre ydmyk buss, egen scene og hella folk.

Høstens første stopp er førstkommende fredag, på UKA’15 i Trondheim.

Er det et bevisst valg at dere starter galskapen i dødens dal?

Trondheim har alltid vært et sted hvor det er godt å komme som band, og et sted med mange fjerne slektninger! Det er alltid digg å begynne et sted man føler seg hjemme.

OnklP & De Fjerne Slektningene @ Rockefeller (foto: Dan TheMan/PunkRockPhoto)

Foto: Dan TheMan/PunkRockPhoto

Vi som fortsatt har fjorårets sjøslag på Rockefeller friskt i minne, vet at Oslo garantert blir en av turnéens store høydepunkter. Slekta er ikke akkurat kjent for å spare på kruttet når det kommer til gigs på hjemmebane, og i november kjører de på med to kvelder på Sentrum Scene.

Kan folk forvente at dere gunner på litt ekstra, når dere kjører på med to kvelder i Oslo, eller?

Det som kommer til å kjennetegne denne turnéen her, er at vi tar med det ekstra giret vi pleier å ha på hjemmebane ut på resten av turen. Men selvfølgelig, byr vi på litt ekstra krutt på Sentrum Scene. Men akkurat hva og hvordan, får dere se når den tid kommer.

OnklP & De Fjerne Slektningene var blant årets headlinere på Slottsfjellfestivalen. Bandet leverte en storslagen konsert for de ca 12.000 menneskene som møtte opp foran hovedscenen. Se alle bildene fra konserten her her. I tillegg til å spille alle låtene fra “Slekta” og “Slekta II“, spilte de tre helt nye låter. Låtene “B-film“, “Alltid Meg” og “Narkour” er låter som mest sansynlig dukker opp på bandets tredjealbum, som forhåpentligvis slippes i løpet av høsten.

Du kan oppleve norges farligste boyband på følgende steder i høst:

16. oktober – UKA’15, Trondheim
17. oktober – Gregers, Hamar (UTSOLGT!)
23. oktober – Felix Lounge, Lillehammer
24. oktober – Braatthallen, Kristiansund
30. oktober – Folken, Stavanger
31. oktober – USF Verftet, Bergen
6. november – Sentrum Scene, Oslo
7. november – Sentrum Scene, Oslo
13. november – Terminalen, Ålesund
14. november – Bjørnsonhuset, Molde
20. november – Studentsamfundet Driv, Tromsø
21. november – Studenthuset UFO, Bodø (UTSOLGT!)
26. november – Energimølla, Kongsberg
27. november – Støperiet, Tønsberg
28. november – Union Scene, Drammen
4. desember – Brygga Kultursal, Halden

Secured By miniOrange