* Skip the authentication code if it doesn't apply.

Oslo-bandet KitFai slapp debut-epen “Grip” tidligere i høst og i dag slapp de musikkvideoen til låta “Cold Hearts“. Bandet, som ble dannet allerede i 2013 mens medlemmene studerte musikk sammen, består av vokalist Bodil Kvangarsnes, gitaristene Andreas Engeseth og Markus Lind Aase, bassist Rein Blomquist og trommeslager Arne Steinar Myrvang.

KitFai spiller rock med tydelige hooks og melodier, med elementer fra både pop, punk og postrock, og ble tidligere i år sammenlignet med bl.a amerikanske Paramore av musikknettstedet 730.no. Det er kanskje ikke så rart, med tanke på både sjanger og sound, og fordi de begge frontes av en kvinnelig vokalist.

Foto: Jonas Kiste

Foto: Jonas Kiste

Likevel er nok KitFai et hittil ukjent band for veldig mange, så vi har derfor stilt bandets gitarist, Andreas Engeseth, et knippe spørsmål om deres splitter nye musikkvideo, debut-epen “Grip” og om hvilke planer de har fremover.

Kort fortalt, hvem er KitFai?

– Vi er fem personer (Markus, Bodil, Arne Steinar, Rein og Andreas) som lager musikk sammen. 4 av oss møttes via musikkstudier der vi fant ut at vi kicka på mye av den samme musikken, og at vi hadde mange felles inspirasjonskilder. Vi begynte med coverlåter til eksamenskonserter, og fant fort ut av at det var naturlig å fortsette og spille sammen, så det starta vel egentlig der.

Hvor lenge har dere spilt sammen og hvilke planer har dere fremover?

– Nå har vi spilt sammen i litt over 2 år. Planene framover blir å booke konserter, og komme oss litt rundt for å spille, og forhåpentligvis ikke bare i Oslo. Vi har også planer om å komme oss inn í studio igjen om ikke så alt for lenge, samtidig som vi er godt i gang med å lage nye låter.

Hvordan har arbeidet med EPen vært? Hvor og når ble den spilt inn?

– Vi gikk i studio så fort vi hadde et knippe låter som vi følte var gjennomarbeida og gode nok til at vi kunne spille de inn. EPen ble spilt inn over en periode fra desember 2014 til januar 2015 hos Thomas Wang i Urban Sound Recordings i Oslo. Thomas hadde mange gode innfallsvinkler og synspunkter på låtene, så vi er veldig fornøyd med jobben han gjorde både som tekniker og produsent.


Har dere en label som backer dere eller har dere gitt ut EPen på eget selskap?

– Vi ga ut EPen på labelet til Urban Sound Recordings.

EPen er (snart) tilgjengelig på vinyl via Tiger og Big Dipper, og kan streames på Spotify, WiMP og Tidal.

Dere slapp deres aller første musikkvideo i dag, til låta “Cold Hearts”. Hvorfor falt valget på akkurat denne låta?

– Vi trengte å ha en låt til å fronte EPen da vi skulle gi den ut, og vi ville også lage en musikkvideo til en av låtene. Valget falt på Cold Hearts, enkelt og greit fordi det er den låta vi følte hadde mest potensiale i seg av de fem låtene vi hadde spilt inn.

Hvem er det som har produsert og regissert videoen, og hva var idéen bak videoen?

– Videoen er produsert og filmet av Jonas Aandal Kiste. Han har gjort en knalljobb, så vi er veldig fornøyde med den! Vi ville spille litt videre på coverarten (som forøvrig er tegnet av Sian Sturgeon Davies), som er veldig fargesprakende. Jonas lagde noen fargerike prosjektor-klipp som vi i bandet hadde i bakgrunnen i videoen. Når det gjelder Bodil sin story i videoen, gikk vi egentlig mest ut fra stemningen i teksten, om det å være ensom og kanskje være litt fanget inni sitt eget hode.

KitFai - Grip, 2015 (Artwork: Sian Sturgeon Davies)

Secured By miniOrange