* Skip the authentication code if it doesn't apply.

Andre Holstad and The Saints er aktuelle med albumet “Ahats” og musikkvideo til låta “Keep Me In Your Heart“. Bandet, med base i Oslo, er for øyeblikket ute på releaseturné og spiller på Yes Yes i Årnes seinere i kveld. Hovedpersonen, André Holstad, tok seg likevel tid til å svare på noen kjappe spørsmål om plateslipp, videoer og om bandets fremtidsplaner, i bilen på vei til spillejobb.

Først og fremst, fortell litt om hvem Andre Holstad and The Saints er.

– Bandet består av André Holstad på orgel, omnichord og vokal, Vegard K. Sleipnes på bass, Joachim Røsvik Skjervum på gitar, og Johan Fredrik Bolli på trommer. Bandet er en videreutvikling prosjektet Andre Holstad, som ga ut albumet Counting Backwards i 2012. Etter en runde på festivaler og andre konserter, fant man ut at et band på syv personer rett og slett ble for dyrt. Etter å da ha spilt inn nytt album ble fokuset å lage et like kick ass band i mindre format. Resultatet ble en kvartett som får plass i en bil, og som på dagen kan kaste seg i bilen og reise hvor som helst om det skulle dukke opp en spillejobb, skriver Holstad.

André Holstad, 2015 (foto: Julie Tørrisen)

Foto: Julie Tørrisen

Jeg spurte så om hvordan arbeidet med albumet har foregått, og da forklarer han at prosessen har vært tredelt. Først brukte han en del tid i sitt eget studio (Rottereiret), hvor han skrev de fleste av låtene og gjorde demoer. Så tok han med seg låtene i studio til Vegard på Subsonic Society, hvor bandet sammen valgte ut 24 favoritter blant de totalt 34 låtene som var skrevet. Til slutt endte de opp med 12 låter som ble spilt inn og som havnet på albumet, “Ahats”.

Albumet er tilgjengelig både digitalt, og på cd og vinyl, via bl.a Big Dipper, Platekompaniet og CDON. Det er labelen Subsonic Society Audio som står for utgivelsen.

Er Andre Holstad and The Saints et band, hvor alle bidrar på lik linje når det kommer til å skrive låter? Eller er det André Holstad med backing band?

– AHATS har blitt et band! Jeg skriver og komponerer låtene, men bandet arrangerer og leker seg med dem sammen i studio.

Dere har tidligere sluppet videoer til låtene “Tragedy” og “YaYaYaYa (The End)” og i dag slapp dere en video til låta “Keep Me In Your Heart”. Hvorfor falt valget på akkurat denne låta og hva er idéen bak videoen?

– Om det hadde vært opp til oss skulle vi laget videoer til alle låtene våre. Akkurat nå var det “Keep Me In Your Heart” sin tur. Min gode venn Alf Dyblie har produsert alle videoene våre, også denne. Jeg kan komme med idéer, men Alf har frie tøyler til å gjøre som han vil. Hvor store produksjonene blir kommer litt an på budsjettet. Da vi lagde videoen til “Tragedy” fikk vi støtte fra Kulturrådet. Dette gjorde at vi kunne dra på litt ekstra. Det er alltid gøy, skriver Holstad.

Fortell litt om hvilke planer dere har fremover. Jeg vet at dere bl.a er ute på en lengre norgesturné i disse dager?

– Vi spiller fra Alta til Kristiansand i oktober og november. Ellers driver vi å planlegger 2016. Nytt album skal spilles inn, nye spillesteder skal besøkes og vi planlegger også en tur til Italia for å spille inn noen nye musikkvideoer. Vi vil spille live så mye som mulig, for det er det som gir mening i livet, avslutter han.

André Holstad, 2015 (foto: Frida Aasland)

Foto: Frida Aasland

Få med André Holstad and The Saints på følgende steder i oktober:

8. oktober – Taffes Pub, Hønefoss
9. oktober – Yes Yes, Årnes
10. oktober – Ambolten, Stavanger
14. oktober – Rokken, Volda
15. oktober – Jugend Bar, Ålesund
16. oktober – Sødalshuset, Åndalsnes
24. oktober – RIP, Porsgrunn
30. oktober – Brød & Circus, Steinkjer
31. oktober – Knaus, Trondheim