Haldens eneste black metal-band, Mork, er bekreftet til Inferno Metal Festival i 2016. Festivalen blir arrangert i Oslo 23-26. mars og er den 16. i rekken siden oppstarten i 2001.

Mork har eksistert som et enmanns-prosjekt, bestående av Thomas Eriksen, siden 2004. Han har sluppet flere limiterte demoutgivelser gjennom årenes løp, samt albumet “Isebakke” (2013), som ble sluppet på digipak-cd av kanadiske HSP Productions. Likevel skulle det ta hele 11 år før Thomas Eriksen fikk samlet troppene og at Mork ble et fulltallig band, klare for å spille live.

Jeg har slått av en kort prat med grunnlegger, vokalist og gitarist, Thomas Eriksen, om Mork, Inferno-debuten og det kommende andrealbumet, “Den Vandrende Skygge“.

Hva er grunnen til at du først nå har valgt å satse på Mork, som band?

– Mork har i alle årene vært et sideprosjekt, min lille mørke hemmelighet. Når debutskiva først kom ut som hjemmelaget opplag og selskaper begynte å vise interesse, begynte jeg å få gnisten. Skiva ble omsider sluppet i proft format via labelen og gnisten ble til flamme. Jeg vurderte å fortsette og kun gi ut plater i god gammel Burzum ånd, men følte at dette var noe jeg måtte gjøre live. I dag består livebandet Mork av; trommis Lucass, gitarist Alex, bassist Rob og meg selv på gitar og vokal.

Mork, 2015 (foto: Terje Johansen/MetaWorks)

Foto: Terje Johansen/metaworks.no

Dette blir den aller første ordentlige konserten Mork gjør, om du ser bort i fra den ene festivaljobben de gjorde i Olsztyn, Polen tidligere i år. At norgesdebuten skjer på Inferno i hovedstaden, synes hovedpersonen selv er helt vilt.

Hvordan blir det å debutere på selveste Inferno? Hvilke forventninger har du til Inferno 2016?

– At kreasjonen min nå er blitt invitert med på Inferno er helt vilt. Festivalen har alltid vært et uoppnåelig mål og en drøm. Hvertfall for meg med tanke på det lille hobbyprosjektet mitt; Mork. Men, plutselig er skive nummer to på vei og invitasjonen dukket opp. Jeg er veldig takknemlig for muligheten til å opptre og håper på at endel møter opp for å sjekke ut livebandet som har vokst ut av Mork. Jeg har vært besøkende publikummer på festivalen nå ganske mange ganger og gleder meg stadig til neste gang. Inferno 2016 blir noe helt spesielt for meg, selvfølgelig.

Mork slipper sitt etterlengtede andrealbum på nyåret, også denne gangen på kanadiske HSP Productions. Han er fortsatt noe hemmelighetsfull rundt detaljene, men skal vi tro Thomas, vil neppe fansen bli skuffet over oppfølgeralbumet.

Dere slipper andrealbumet “Den Vandrende Skygge” på nyåret. Hva kan folk forvente?

– Jeg kan røpe at albumet endelig er avgårde og har startet trykkeprosessen i Kanada. “Den Vandrende Skygge” blir sluppet tidlig neste år, men vi har ikke spikret noen releasedato enda. Folk kan forvente seg ekte atmosfærisk norsk svartmetall, av høyeste klasse. Ikke for å virke for selvsikker, men jeg lager selvfølgelig mine egne favorittplater, og tilfredsstiller først og fremst meg selv. Detaljer vil bli offentliggjort så fort jeg får noe vannfast fra label.

Den Vandrende Skygge” slippes både digitalt, og på digipak-cd og vinyl, etter stor etterspørsel fra den stadig økende og dedikerte fanskaren fra inn- og utland.

I mellomtiden kan dere sjekke ut albumet “Isebakke” og følge Mork på facebook.

Kommentarer