* Skip the authentication code if it doesn't apply.

Førjulsgave fra Oslo Ess! Sjekk ut den nye akustisk liveplate «Det blir bra når det kommer folk» nedenfor!

Men året var ikke omme for Oslo Ess: i dag slipper de den akustiske liveskiva Det blir bra når det kommer folk på Drabant Music.

– Folk syns kanskje det er rart at vi gjør om låtene våre på denne måten, men det er helt naturlig for oss siden vi har spilt bluegrass og countrymusikk på si i mange år i andre prosjekter, sier Oslo Ess.

Se også: Oslo Ess (akustisk) @ Rockefeller (bilder)

For dem stoppet ikke 2018 opp da deres femte studioalbum «Frie Radikaler» endelig ble sluppet i april. Fem år etter forrige akustiske turnè og liveplate, føler bandet at de har samlet opp såpass mange nye, kule versjoner av låtene deres at det er på tide å dele dem med publikum – igjen. Deres andre akustiske livealbum, «Det blir bra når det kommer folk», kan derfor høres overalt nå!

Oslo Ess. Rockefeller, Oslo. 20.12.2018. Foto: Daniel Pedersen/PunkRockPhoto

Oslo Ess. Her fra den akustiske konserten på Rockefeller 20.12.2018. Foto: Daniel Pedersen/PunkRockPhoto

På albumet finner du både gjenkjennelige varianter av «Akilles» og «Helt fram til nå», samt «Det brenner under beina mine» i mariachi-form, lynraske bluegrass- versjoner av «Himmel & Helvete» og «Kakerlakkene», og en drøss flere Oslo Ess-favoritter i strømløs tilstand. Konserten stammer fra flotte Glenghuset i Sarpsborg 13. oktober.

Her snakker vi om et band som liker å mikse og trikse med sangene sine, med inspirasjon fra musikk som gjerne ble spilt inn rundt én mikrofon i studio. Derfor har det siden 2011 vært en tradisjon for Oslo Ess å ta med kassegitarene til Rockefeller for en førjulskonsert, og det kunne neppe passet bedre at en ny liveplate slippes dagen etter gårsdagens utsolgte akustiske konsert der.

– At vi er inspirerte av for eksempel Bruce Springsteen & The E Street Band, ved siden av de opplagte punkeheltene våre i Rancid, Social Distortion, Bad Religion og NOFX, er ingen hemmelighet. Men det er kanskje færre som har fått med seg at vi også er fans av stringbands som Old Crow Medicine Show, The Felice Brothers og ikke minst Steve Earle.

Oslo Ess akustisk anno 2018 er, i tillegg til deres faste trommis Håvard Takle Ohr, forsterket med folkemusiker Mari Skeie Ljones på fele og Simen Stensland på tangenter.

Oslo Ess - Det blir bra når det kommer folk - 2018

Det akustiske livealbumet «Det blir bra når det kommer folk» er ute på Drabant Music i dag