* Skip the authentication code if it doesn't apply.

Det Bergen-baserte bandet Drittmaskin er ute med debutalbumet «Sosial Prolaps».

Drittmaskin er en kvintett basert i Bergen, og ble dannet i 2013 av frontmann Grindadrap, sammen med gitarist/produsent Avstralopithecvs, og trommeslager Snöfökk. Bandets reise har vært preget av kontroverser i lokale medier, og et intenst arbeid med albumet, og etter flere utskiftninger har bassist Sörte Död og gitarist Pheite Phillz etablert seg som faste medlemmer.

Du får kjøpt albumet på tigernet.no.

Debutplata «Sosial Prolaps» har tatt utgangspunkt i en innspillingsestetikk inspirert av Bonnie «Prince» Billy’s plate «I Saw A Darkness», og er en digital/analog lo-fi-produksjon.

Sjekk ut dokumentaren fra innspillingen av albumet her:

Musikalsk er det en blanding av tidlig thrash-/deathmetal, hardcore punk og tidlig black metal, men med mer primitive låtstrukturer.

Bandet henter den musikalske inspirasjonen fra de mest energiske og primitive variantene av de overnevnte sjangerne, og kombinerer det med et lyrisk fokus og vokabular som normalt ikke sees innen disse sjangerne.

Denne kombinasjonen av thrash, punk, lo-fi, og et friskt og interessant tekstlig narrativ gjør at musikken kan ha like stor nytte i ensom lytting, som i en live-setting.

Low-brow-kunsteren Wooden Cyclops fra California USA, har illustrert den visuelt rike vinylutgivelsen, som en forlengelse av bandets musikkideologi og budskap.

In the Red Records artisten Jed Maheu fra garage-rock-bandet Zig Zags, og Abbath-gitarist Raud bidrar også på platen.

Tekst: tigernet.no

Drittmaskin - Sosial Prolaps - 2018

Debutalbumet «Sosial Prolaps» ble sluppet på syv forskjellige fargede vinyler.