* Skip the authentication code if it doesn't apply.

Ny musikk fra Halcyon Days! Sjekk ut «Rain Soaked Pavements & Fresh Cut Grass» nedenfor.

Oslo-bandet Halcyon Days er et melodisk metal- og hardcore band med en estetikk ikke særlig langt unna band som Architects, Underoath og Counterparts. Siden deres start i 2012, har de utgitt først og fremst sin første full-lengder (2014) med tittelen «.ELEVATE», i tillegg til to EP-er. Debutskiva deres ble spilt gjevnlig og anbefalt kjært på NRK P3. To år etter deres debutskive, i 2016, slapp de en selvtitulert EP som scoret de mer enn 250k strømminger på digitale plattformer. EP-en ble møtt med en fantastisk respons fra deres fans over hele verden, i tillegg til å belønne de med «UKAS URØRT» fra NRK P3s Urørt mot slutten av 2016. De er nå klare med sin andre full-lengder, med utgivelse i sommer 2018 – skiva har tittelen «Rain Soaked Pavements & Fresh Cut Grass».

Underveis i komponeringen av denne skiva, satt hele bandet seg ned og jobba i studio to dager i uka i ca 8 måneder, og begynte med pre-produksjon av alt materialet de hadde kommet opp med inn i en stor arbeidsfil. De begynte med en masse ulike riff, idéer og tanker de hadde kommet opp med på forhånd, og nytt materiale begynte å komme til lys underveis mens de jobbet sammen. Dette ledet til en prosess hvor de fleste av låtene ble skrevet omtrent samtidig. Etter dette bygde de opp låtene ved å utnytte ulike segmenter fra hver låt som byggestener, og komponerte låtene fra hele prosjektet – alltid med vokalen i fokus som limet låtene sammen. Denne prosessen gjorde at alle ble kjent med hver og en låt svært godt, og de fikk en sterkere relasjon til materialet enn noensinne tidligere.

Halcyon Days, 2018. Foto: presse

Halcyon Days. Foto: presse

Albumet forteller historier på enkle måter – synonymordboka er lagt på hylla til fordel for et mye enklere vokabular. Historiene som fortelles snakker om refleksjoner rundt spesifikke hendelser eller perioder i livene deres. Intensjonen fra deres side var å skrive låter som ikke var for åpne for tolkning, men samtidig at en skulle få et innblikk i bandets personlige liv og tanker, og gjennom dette uttrykke et budskap de håper lytterne kan relatere seg til.

Tekst: presse