* Skip the authentication code if it doesn't apply.

Ny musikk fra Wauwatosa! Sjekk ut singelen «Dare» nedenfor.

Wauwatosa sitter i lille Oslo og skriver låter som strekker seg over hele kloden, og det er faktisk ikke bare en svulstig setning for å selge bandet. Da Sigurd Ytre-Arne og Martin Torvik Langerød, sammen med Natalie Sandtorv, ga ut EP-en «Luftbrücke» i 2015, var det nemlig en fyr i Australia som plukket den opp via Bandcamp, og vips hadde han nytt favorittband. Tim Shiel er til daglig elektronika-musiker, og har sitt eget radioprogram på kanalen Triple J i Melbourne, Australia. I løpet av noen måneder ble Wauwatosa den første internasjonale signeringen på Shiels eklektiske plateselskap Spirit Level, startet av Shiel og barndomsvennen Wally de Backer, bedre kjent som den Grammy-vinnende artisten Gotye.

Navnet Wauwatosa kan virke fjernt for noen, men for gutta i bandet er det veldig nært og familiært. Bestemoren til Sigurd vokste opp i den lille byen Wauwatosa i Milwaukee County, Wisconsin, og hun fortalte at navnet stammer fra urfolket Potawatomi og betyr ildflue.

Sigurd og Martin er kjernen i bandet, og de som lager musikken, men de samarbeider hele tiden med vokalister og tekstforfattere som legger sitt unike preg på låtene. Musikken på det kommende albumet er satt sammen av biter fra øvingsopptak og improviserte loops som har blitt klippet i og formet over flere år. Resultatet er et knippe atmosfæriske, fengende poplåter.

«Dare», med Emilie Storaas på vokal er neste singel ut. Sigurd sier selv om låta:
«Forrige låt “Snakes” ble til på et fly, og idéen til “Dare” kom på trikken. Jeg skrev ned noen synthlinjer, inspirert av en Mew-låt, og lagde en rask beat med kun forskjellige basstrommelyder. Dette ligger fortsatt i bånn av låta. Resten av låta er laget i samarbeid med Emilie Storaas, og Martin. Den inneholder en del lek og improvisasjon med vokal som er sampla på en old school hiphopsampler og kjørt gjennom noen old school gitarpedaler».

«Dare» er andre låt fra det kommende albumet, og har alle elementene som gjør Wauwatosa så bra og unike. Atmosfæriske loops og nøye klippede beats, med catchy og poporienterte melodier og akkorder som dominerer låta.

Wauwatosa - Dare - web res cover art