* Skip the authentication code if it doesn't apply.

Ny musikk fra svenske Hey Elbow! Sjekk ut singelen «Back To Reality» nedenfor.

«Back To Reality» er tredje singelen fra Hey Elbows kommende andrealbum som slippes 9. mars. Første singelen fra albumet var «Quest» og etablerte bandet som ett av de mest interessante, eksperimentelle pop-bandene i Sverige akkurat nå. Bandet presenterte nylig sitt nye materiale på tre stappfulle gigs på Iceland Airwaves.

Hey Elbow lager merkelig og suggerende popmusik med ett unikt personlig uttrykk. Ingen og alle de tre medlemmene er frontfigurer i følge en demokratisk filosofi, som lar flygelhornet ta like mye plass som vokalen, trommene eller elektroniske lyder.

«I vår musikk er soundet minst like viktig som selve komposisjonene. Vi liker å legge till små detaljer i lydbildet, de tilfører musikken akkurat like mye som akkordene.»

Efter å ha spilt i flere ulike konstellasjoner tidligere, beskriver de det som en ekstremt befriende følelse da de begynte å spille sammen, som å plutselig finne noe som har ventet på å ta form.

«Back To Reality skiljer sig från resten av låtarna på den kommande skivan eftersom det är en låt vi spelade inför publik innan den var inspelad och helt färdig. Vi tycker det hörs att den har tagit form på scenen och älskar att spela den live.

Det plingande ljudet som hörs tydligt t.ex. en minut och fem sekunder in var en av de första byggstenarna till den här låten.»

Bandet tok navnet sitt etter en aerobic-øvelse de lærte seg av en publikumsoppvarmer mens de stod og ventet på en konsert med The Knife.

Secured By miniOrange