* Skip the authentication code if it doesn't apply.

Ny musik fra Sweden! Sjekk ut den splitter nye singelen «April’s Fool» nedenfor.

Etter en liten bølgedal er nå gitarrocken på full fart tilbake. I dag kan hvem som helst kjøpe seg en mac, og oppnå popstjerne-status, men ingen skriver gode, gamle rocke-hits som norgesmesterne i powerpop, Sweden.

Hvis du har hørt på det nå avdøde FM-nettet de siste årene, skal du ha jobbet hardt for å ikke ha hørt Sweden sine refrenger hyle ut av høytalerne. Deres første singel, «Tomorrow Calling» ble listet på P3 med en gang, samtidig som debutalbumet «Under the Sycamore Tree» endte opp på de aller fleste årsbeste-listene det året. Siden da har låtene «Hey C’mon», «Pretending on the Weekends», «Just a Kid», «Oh, Dusty» og «Sea Change» vært listet på henholdsvis P3 og P13, og bandet har blant annet spilt på den største scenen på Øyafestivalen, turnert land og strand rundt, samt vært på turne i Russland, mens Japan nå står for tur.

Sweden bryr seg ikke om trender og bevegelser i musikken, de bryr seg om catchy refrenger, Brainpool og låter som får lytteren opp fra stolen de sitter på. De første singlene, «Back Again» og «April’s Fool», er av godt gammelt Sweden-merke, og føyer seg fint inn i rekken av HITS som allerede har kommet fra bandet fra Oslo, Østfold og Norge.

Det kommende albumet er spilt inn i det nå berømte Ocean Sound Recordings på Giske utenfor Ålesund, av Magnus Lindberg fra bandet Cult of Luna og Niklas Berglöv (Love Antell, Vasas Flora & Fauna, Linn Koch-Emery), og mikset og mastret av Lindberg. Det er greit å samarbeide med folk fra «hjemlandet» også, tross alt, der inspirasjonskilder som Popsicle, nevnte Brainpool, Fireside og The Cardigans har gått opp stiene før dem.

Sweden - April's Fool 2018

Secured By miniOrange