* Skip the authentication code if it doesn't apply.

Ny musikk fra svenske Hey Elbow! Sjekk ut deres nyeste singel «Tell Me» nedenfor.

«Tell Me» er andre singelen fra Hey Elbows kommende andrealbum som slippes 9. mars. Første singelen fra albumet var «Quest» og etablerte bandet som ett av de mest interessante, eksperimentelle pop-bandene i Sverige akkurat nå. Bandet presenterte nylig sitt nye materiale på tre stappfulle gigs på Iceland Airwaves.

Hey Elbow lager merkelig og suggerende popmusik med ett unikt personlig uttrykk. Ingen og alle de tre medlemmene er frontfigurer i følge en demokratisk filosofi, som lar flygelhornet ta like mye plass som vokalen, trommene eller elektroniske lyder.

«I vår musikk er soundet minst like viktig som selve komposisjonene. Vi liker å legge till små detaljer i lydbildet, de tilfører musikken akkurat like mye som akkordene.»

Efter å ha spilt i flere ulike konstellasjoner tidligere, beskriver de det som en ekstremt befriende følelse da de begynte å spille sammen, som å plutselig finne noe som har ventet på å ta form.

«Det meste av vår inspirasjon ligger nok i underbevisstheten. Vi snakker ikke så mye sammen om hvor vi vil før vi lager en låt, vi forsøker å bare la ting skje. Vi har faktisk aldri pratet om hvilken retning vi øsker at Hey Elbow skal ta.»

Bandet tok navnet sitt etter en aerobic-øvelse de lærte seg av en publikumsoppvarmer mens de stod og ventet på en konsert med The Knife.

Secured By miniOrange