* Skip the authentication code if it doesn't apply.

Ny musikk fra Oslo Ess! Sjekk ut første singel fra det kommende albumet «Frie Radikaler» nedenfor.

«Frie Radikaler» slippes på Drabant Music i mars, men i skrivende stund er det ikke satt noen releasedato. Bandet er fortsatt i studio og jobber med albumet, som blir deres femte studioalbum siden debuten, «Uleste Bøker og Utgåtte Sko», fra 2011.

Se også: Oslo Ess @ Bryggerhuset (bilder)

Jeg slo av en kjapp prat med vokalist og gitarst, Åsmund Lande, om deres nye singel.

Hva er det «Leter Etter Deg» handler om?
– «Leter Etter Deg» er en nostalgisk greie. Det er jo åpenbart en kjærlighetslåt, men det er like mye en selvransakende tekst som noen annet hvor, la oss bare si “hovedpersonen”, ser meg selv litt i speilet og gjør noen refleksjoner over hvem han er eller har vært i forhold til andre. Noen her har åpenbart vært kulere med den andre parten enn motsatt. Men jeg håper folk hører et lite glimt i øret her også da, det er ikke meningen å bli sentimental her heller.

– Andreverset føler jeg at er en slags lynrask selvbiografi med god grad av både selvinnsikt og glimt i øyet.

Oslo Ess. Rockefeller, Oslo. 20.12.2016. Foto: Daniel Pedersen/PunkRockPhoto

Oslo Ess på Rockefeller i 2016. Foto: Daniel Pedersen/PunkRockPhoto

Hva kan du røpe om det kommende albumet?
– «Frie Radikaler» blir et veldig lekent album. Vi har hatt det drit gøy både i studio og i øvingslokaletet i halvåret før innspillingen. Kanskje vi har blitt litt tryggere på oss selv og tør å gi litt mer faen. Plata blir mer organisk enn de tre siste, litt mindre polert. Vi jobber med Nick Terry som medprodusent denne gangen og det er han som skal mikse plata også. Han gjør ting litt mer organisk enn han som har mikset de siste platene våre.

Fett! Vi gleder oss. $$$

Hvilke planer har dere for 2018?
– Det skal nok gå an å få sett oss live i løpet av neste år hvis man er gira på det. I 2018 er det bare muligheter! Men nå koser vi oss i første omgang med 2017, konserten i Drammen (Papirhuset) i kveld og det utsolgte juleshowet vårt på Rockefeller den 20.12! Også krysser vi fingre og tær for at hovedpersonen i singelen finner den han leter etter til slutt!

Sjekk ut «Trøbbel» med OnklP fra 2016-albumet, «Konge Uten Ei Krone» nedenfor.

Secured By miniOrange