Ny musikk fra Pasha! Sjekk ut Rykkinn-anthemet «151» nedenfor.

Mediagiganten NME avsluttet fjoråret med en liste over artister de mener kommer til å eksplodere i 2017, og her dukker det opp et ganske ukjent navn i internasjonal sammenheng; den 90-talls inspirerte rapperen Pasha.

Hvordan en iransk-norsk rapper fra Rykkinn blir plukket opp i et av verdens mest respekterte musikkmagasin kan være et mysterium for mange, men dersom du er en av de som har rukket å få med deg en av energibombens eksplosive konserter kommer neppe NME sin spådom som noen overaskelse. Med singler som «Around the Area», «Colorblind» og «Tie-Dye» fikk den norske undergrunnen for alvor opp øynene for Rykkinnprinsen.

Sommerbangeren «Prettyboi Bounce» åpnet nye dører for Pasha. Med listing hos både P3 og Mp3 i tillegg til bloggopperksomhet fra internasjonale tastemakere som New Sick Music, Rap City, The Ride Channel, Blind Contour og Aipate har Pasha nå begynt å lage bølger utenfor Norge etter braksuksessen på by:larm der han hamstret toppkarakterer i alle anmeldelser.

Pasha - 151 - coverart

Etter en travel sommer med opptredener på blant annet Øyafestivalen, Slottsfjell og Skral er Pasha endelig klar for nye utgivelser for å varme den kalde vinter i vente. «151» er Rykkinnguttas anthem, oppkalt etter den tidligere 151-bussen. Med produksjon av Erik Samkopf og vokal fra Kristoffer Severinsen, begge medlemmer av Indiebandet Iffy Orbit, har de sammen skapt en varm og groovy låt.

Pasha forteller:
«– Kriss og Samkopf hadde laget en skisse av beaten og så hørte jeg den og klikka helt! Jeg maste på å få den! Gutta er så sykt flinke og snille at de lot meg prøve noe vokal på den og så begynte jeg og Kriss å snakke om hvordan refrenget burde være- melodien var der nesten. Så bare sa han 151 som er bussen vi tar hjem fra studio og byen. Låta er en slags antem for alle rykkinn tullinger som oss.»

Kommentarer