Ny musikk fra Disaster In The Universe! Sjekk ut albumet «While We Are Here» nedenfor.

Disaster In The Universe slo igjennom med sommerhiten «Beach House» i 2012. Siden den gang har bandet gitt ut debutalbumet «Coconut Message», hvor de samarbeidet med stjerneprodusent Peter Mayes (Empire Of The Sun, The Killers).

Albumet ble mottatt med stor begeistring, blant annet terningkast 5 av Fredrik Wandrup i Dagbladet. VG´s Tor Martin Bøe kalte platen «tidvis sjokkerende fantastisk». Hele tre av låtene på albumet ble radiolistet på NRK P3 og en rekke andre norske og utenlandske radiokanaler. DITU har siden turnert i Tyskland, Spania, Belgia, Østerrike, Nederland, Russland og Sverige, og har blant annet vært supportband for Crystal Fighters. Nå er de tilbake med oppfølgeren: «While We Are Here».

«I populærkulturen er en stadig større andel av det som lages industrielt fremstilt og masseprodusert; alle filmer på kino er like hverandre, alle låter på radio er like hverandre. Vi opplever at mye styres av kjølige økonomiske prioriteringer, så vi forsøkte å lage et upolert og varmt album», sier Dosser Brandt, låtskriver og vokalist i Disaster In The Universe.

Disaster In The Universe - While We Are Here - 2017

Musikalsk har bandet på det nye albumet også åpnet dører til sine egne røtter. De har pakket vekk alle programmerte lyder og basert all musikken på spilte instrumenter og et varmt, ufiltrert lydbilde. «While We Are Here» er et album som fokuserer på varme fremfor kulde, og nærhet og ærlighet fremfor alt annet.

Bandet mener at det er på høy tid at det mobiliseres motvekter mot de store og dominerende trendene.
«I vår lille mørketid av global grådighet, overfladiskhet og samlebånds-kultur virker det ofte som at den største motivasjonen er å tjene mest mulig penger på alt man gjør. Vi syns vi burde gjøre det motsatte, prøve å tape litt penger, og heller fokusere på å finne ut hva et menneske egentlig er.»

Tekst: presse

Kommentarer