Ny fullengder fra The Used! Sjekk ut, «The Canyon», nedenfor.

«The Canyon» er Utah-bandets syvende studioalbum og det første hvor gitarist Justin Shekoski er med på. Shekoski steppet inn for Quinn Allman da han valgte å ta en pause fra bandet tidlig i 2015. Seinere det samme året ble det klart at Allman ga seg for godt i The Used og dermed ble Shekoski fast medlem i bandet.


The Used ble startet av Quinn Allman sammen med trommeslager Branden Steineckert og bassist Jeph Howard i 2001. Etter flere misslykkede auditions på jakt etter en vokalist, ble Bert McCracken ble spurt om å bli med i bandet. Allerede dagen etter hadde McCracken skrevet tekst og spilt inn en demo av låta («Maybe Memories») som etterhvert ble åpningssporet på det smått legendariske debutalbumet.

The Used fikk hjelp av produsent og musiker, John Feldmann (Goldfinger), i jakten på en label. Etter en stund fikk de respons fra flere selskaper og bandet signerte med Reprise Records. Bandet skrev under kontrakten i januar og albumet ble sluppet juni 2002. Albumet solgte til GULL i bl.a USA.

The Used. West Coast Riot, 2008. Foto: Daniel Pedersen/PunkRockPhoto

The Used på West Coast Riot i Gøteborg i 2008. Foto: Daniel Pedersen/PunkRockPhoto

Fikk jobb i favorittbandet
Branden Steineckert
fikk sparken fra The Used i 2006 pga interne uoverstemmelser og ble erstattet av nåværende trommeslager, Dan Whitesides.

Se også: Rancid @ Scandinavium (bilder)

Kort tid etter at Steineckert fikk sparken fra The Used ble han oppringt av Tim Armstrong fra Rancid. Deres trommeslager, Brett Reed, hadde sluttet i bandet og de skulle ut på en 3-ukers englandsturné om kun få dager. De lurte derfor på om Steineckert kunne steppe inn på denne turnéen. Han takket ja og fikk en liste med 25 låter han måtte lære seg i løpet av et par dager, før han satt seg på flyet til Los Angeles for å øve med resten av bandet. På øvinga rakk de såvidt å spille igjennom «Roots Radical» og «It’s Quite Alright» før Branden tilbudt jobben som fast trommeslager i Rancid.

Se Branden fortelle hele historien om The Used/Rancid her.

Steineckert har spilt på de tre siste albumene til Rancid. Sistealbumet, «Trouble Maker», ble sluppet tidligere i år.

Kommentarer