Henning-Bergersen-2016_foto-Thomas-Mørch

#nymusikk: Henning Bergersen – Trollspeil

Ny musikk fra Henning Bergersen! Sjekk ut debutalbumet «Trollspeil» her. <$$$3

«Trollspeil» vokste ut av en tung periode i mitt eget liv og musikken (og ikke minst tekstene) kom til i et ønske om å gripe et tema som kanskje ikke skrives så mye om. Etterhvert som tiden gikk og jeg selv fant tilbake til meg sjøl, ble også musikken lettere og det har tilogmed sneket seg inn tekster preget av positivitet og håp. Da jeg begynte å jobbe med skiva i 2011 var den som en beskrivelse av hvordan det er å møte veggen, men endte opp noe som også formidler håp og fremtidstro. Det er ganske fint, synes jeg!

Etter at mitt tidligere band MOYS avbrøt arbeidet med sin femte plate i studio i mars 2011 fortsatte jeg å skrive musikk på egenhånd. Etter flere år med skrivetørke hadde jeg høsten 2010 skrevet flere låter til MOYS-innspillingen, men plutselig var det helt nye ting som kom. Høsten 2011 tok jeg kontakt med Vesa Pekkala og spurte om han kunne tenke seg å være med å utvikle materialet jeg jobbet med. Det ville han og gjennom vinteren tok stadig flere låter form. I januar 2012 begynte vi å gjøre innspillinger.

Arbeidet har pågått av og på i over fire år og det har vært mange opp- og nedturer underveis, men jeg føler vi har holdt stødig kurs uten å kompromisse på det kunstneriske. Både jeg og Vesa hadde en visjon om hvordan denne skiva skulle bli og jeg føler at vi har kommet veldig nær den visjonen. Det føles bra! Samarbeidet med Vesa har forøvrig vært mer givende og kreativt enn noe jeg har vært borti tidligere. For en fantastisk talentfull fyr! Jeg har lært så ufattelig mye underveis i denne prosessen, ikke minst om hvor viktig det er med god kjemi og felles musikkforståelse.

Når man jobber slik Vesa og jeg har gjort på denne skiva, kan man imidlertid bli veldig opptatt av sin egen nesetipp. Derfor var det befriende da vi gikk i gang med innspillingen av Geirs trommer sommeren 2013. Plutselig var det en annen musiker der som kom med kreative og konstruktive innspill. For meg som vokalist var det ennå mer inspirerende da Ida begynte å jobbe med sine vokalting i studio i mai 2014. Endelig en person som var like opptatt av det vokale uttrykket, tekstene og vokalarrangementene som meg. I bandsammenheng kan man som vokalist lett bli ensom blant alle instrumentalistene, men nå fikk jeg endelig en å kaste ball med. Det var både befriende og inspirerende, og vi er skjønt enige om at vi kommer til å jobbe sammen igjen. Til slutt kom min tidligere bandkollega fra MOYS, bassist Jørn Gundersen inn og mer eller mindre redda hele skiva etter at Tor Sverre Engen hoppet av prosjektet på seinvinteren i 2014. Jørns bass er stødig som fjell og han tilførte akkurat den tyngden vi følte mangla på låtene.

I august 2014 var vi ferdige med alle innspillinger. Vinteren 2014 – 2015 ble «Trollspeil» mikset av Jim Berget i Flatcity studio og sommeren 2015 ble den mastret av Alex Wharton i Abbey Road.

Tekst: presseskriv