* Skip the authentication code if it doesn't apply.

Freedumb kommer fra Østfold og leverer intens punkrock/hardcore. Feeding The Tapeworm handler om menneskets mørke sider og følelser. Tekstene spinner rundt et destruktivt univers hvor rusmisbruk, anger, blackout, selvmordstanker og avstandsforelskelse står sentralt. Musikalsk blander bandet elementer av 80-talls hardcore, 90-talls skatepunk og thrasha metall.

Feeding The Tapeworm er et skritt videre musikalsk for Freedumb. Lydbilde er mer åpent og vokal melodiene har fått en sterkere posisjon enn tidligere. Gjestevokalist Karine Brække (Lucky Malice) bidrar med både hovedvokal og koring på albums tre siste spor. Fotokunstner og tekstforfatter Sookie Sirene som har bodd fler år i utlandet og leverer to sterke bidrag utifra et annet perspektiv enn bandets.

Pyro kåret bandet til Topp 10 mest lovende band i 2010 etter at albumet The Freedumb Curse kom ut. Året etter spilte bandet inn et nytt album som ble vraket og Freedumb ble lagt på is. I 2013 gjorde bandet to konserter for å feire sitt 10 årsjubileum og etter nyvunnet motivasjon fortsatte bandet med den nye gitaristen Kim Trøbråten fra Fork. Utenom Freedumb spiller Torstein Eriksen i Norsk Råkk og Ole Vanem i Knuste Ruter.

Albumet er mixet av Ruben Willem (Haust/Djevel/Mongo Ninja), Johan Larsson (OnklP&Slekta), Kristian Fanavoll Tvedt (God Seed/Demonaz/Knuste Ruter) og Simen Følstad Nilsen (Aiming For Enrike/Fork/Göttemia). Spilt inn i Endless Tinnitus og Rockehuset i løpet av 2014 og 2015. Fridjoft Lindemann har stått for mastering.

Tekst: presseskriv