Albumaktuelle Tirades er det siste tilskuddet fra punkescenen i Bergen.

Det hele startet da gitarist Munoz var i Andesfjellene i februar 2014. Bilen brøt sammen langs Los Libertadores, og hjelpen var langt unna. Ut av ingenting kom Nauhel, en indianer fra Mapuche-stammen i Chile. Nauhel inviterte Munoz med til leiren sin, og insisterte på at Munoz skulle overnatte. Det viste seg at Nahuel var en musiker innenfor tradisjonell mapuche musikk, og Munoz hadde 20 låtskisser til det som en gang skulle bli debut-albumet til Tirades. Hele den natten utvekslet Munoz og Nahuel musikalske ideer mens nattsvermerne danset rundt lyset fra bålet. Nauhel gav Munoz navnet “püḻü” som betyr insekt på mapuche, som et minne om nattsvermerne som holdt dem med selskap gjennom natten. Dette var dråpen som utløste at alle andre musikkprosjekter ble lagt til side, og Tirades ble etablert på alvor. Munoz tok straks kontakt med produsent Andrew Neufeld (Comeback Kid), og September 2014 startet innspillingen av debutalbumet “Lifetime of Wars”.

Albumet er spilt inn i Ocean Sound Recordings, Tinnitus Recording, Laidback Studios og mixet i Bergen Lydstudio av Dag Erik Nygaard (Blood Command, Frk. Fryd). “Lifetime of Wars” ble sluppet på Fight! Records 16.oktober og er ute alle steder som selger og streamer musikk digitalt.

Bandet består av Mathias Simonsen, Remi Arefjord, Markus Den Ouden og Esteban Munoz.

Få med deg Tirades live på følgende steder:
22.10.15: Last Train, Oslo (special guest: KitFai)
23.10.15: Lobbyen, Trondheim (special guest: The Regent)
24.10.15: Smutten, Ålesund
30.10.15: Hulen, Bergen (special guests: Skaterboy Rico & Imsito + Stormbeist)
06.11.15: Checkpoint Charlie, Stavanger (special guest: Thrashers + Stormbeist)

Tekst: presseskriv

Kommentarer