* Skip the authentication code if it doesn't apply.

Arctic Monkeys kommer til Tøyenparken onsdag 8. august, for å avslutte på festivalens største scene.

Arctic Monkeys er Alex Turner, Jamie Cook, Nick O’Malley og Matt Helders. Bandet ble danna i Sheffield i 2002, og har gitt ut fem studioalbum. Deres foreløpig siste kom i 2013 og heter AM. Whatever People Say I Am, That’s What I’m Not (2006) er det raskest selgende debutalbumet i britisk historie.

De følgende albuma «Favourite Worst Nightmare» (2007), «Humbug» (2009), «Suck It And See» (2011) og «AM» (2013) har styrka posisjonen deres som et av de største britiske banda i nyere tid. De har vinni hele sju av til sammen ni nominasjoner under Brit Awards, og i tillegg har de vunnet anerkjente priser som Mercury Music Award, fem Q Awards og hele 20 NME Awards.

Femtealbumet gikk rett til nummer en i hele 10 land, og lå inne på topp ti i 27 andre. Låtene deres blir streama så mye som 5,5 millioner ganger om dagen. Med «AM» tok de rekorden for antall førsteplasser på rad for et band på uavhengig plateselskap. Frontmann Alex Turner har nå hele sju album på førsteplass i UK, fem med Arctic Monkeys og to med The Last Shadow Puppets. Sistnevnte band spilte han med på Øya i 2016.

Arctic Monkeys spilte under åpningssermonien til OL i London i 2012 og de har headlina viktige festivaler som Glastonbury og Reading/Leeds. Deres mest suksessrike verdensturné ble gjennomført etter utgivelsen av «AM».

Kilde: oyafestivalen.no

Secured By miniOrange