* Skip the authentication code if it doesn't apply.

Seks nye artister bekreftet til by:Larm!

by:Larm arrangeres i hovedstaden 1.-3. mars.

ARY (Ariadne Loinsworth), som er oppvokst i Trondheim og nå bosatt i Oslo, har brukt det siste halvannet året godt til å trekke opp veien videre i karrieren. Med låter som «Childhood Dreams» og «Already There», har medier som The Fader, Pigeons & Planes, Interview Magazine, NYLON, The Line Of Best Fit allerede spådd en lys fremtid for hennes artist- og produsentkarriere. ARY har definitivt funnet sin plass i det store, potensielt skremmende landskapet av elektronisk pop – med sin forlokkende stemme, som virkelig kommer til sin rett over dundrende rytmer og fengslende synther. Hun har ikke bare røtter i Norge, men også på regnbueøya Trinidad, noe som tilfører musikken hennes et eksotisk element og utvider et allerede bredt spekter av inspirasjonskilder.

De psykedeliske rockerne i Fribytterdrømme har vind i seilene. Med utgivelsen av deres siste album Superego har bandet landet på den danske rockescenen med et sonisk drønn. Det garasjepregete singelen «Verden Ender For Dine Føtter» har vært i en voldsom aktiv rotasjon hos blant andre danske P6 Beat, samtidig som Superego ble rost av den danske musikkpresse. Vi ser frem til en konsert med eksisterende materiale, samt noen nye godbiter på lur.

Under navnet det gåtefulle navnet Loney Dear, finner du den svenske multi-intrumentalisten og singer-songwriteren Emil Svanängen. Under milleniumsskiftet satte han navnet sitt på kartet ved å gi ut hjemmelagde CD-er via en minidisk-mikrofon og en stasjonær PC. I 2007 trigget Loney Dear plateselskapet Sub Pops ører, som førte til utgivelsen Loney Noir. Videre fulgte de to albumene Dear John og Hall Music, som høstet strålende kritikker fra The Guardian, BBC, Drowned in Sound, Pitchfork og the Line of Best Fit, hvorav sistnevnte beskrev artisten som et geni.

Tom Rogerson er en komponist, improviserende pianist og keyboardist, samt grunnleggeren av det eksperimentelle og elektroniske rockebandet Three Trapped Tigers. Samtidig som han har kjørt en glimrende solokarriere, har han også samarbeidet med flere musikere og arrangert improvisasjonskonseptet Proof Positive i London. Ved slutten av fjoråret samarbeidet Rogerson og den ikoniske Brian Eno med albumet Finding Shore. Pitchfork beskrev albumet som «an unusual fusion of acoustic and electronic ideas – a meeting of minds that is full of rewarding surprises» (8 av 10).

Den britiske rapperen Yxng Bane dukket først opp da han droppet «Lone Wolf» på Soundcloud som 19-åring. Til tross for å være en ukjent artist med liten erfaring, fikk låta tusenvis av streams, og automatisk gjorde han til en must see. I løpet av de neste to årene har han gitt ut rikelig med dancehall-inspirert rap og R&B, remixet Ed Sheerans «Shape of You» og satt internett i fyr og flamme.

14 år gamle Ånon fra Oslo begynte å spille ukulele og trommer fra før han kunne snakke og skrev sine første rockelåter som fireåring. Han ble stor fan av AC/DC som treåring og har senere latt seg inspirere av band som Ramones, Stooges, Hellacopters, Naked Raygun og Joachim Nielsen. Ånon ble for alvor lagt merke til i januar tidligere i år da videoen til låta hans «Kamikaze», der han spiller alle instrumentene selv, ble lagt ut på YouTube og sosiale medier. Til by:Larm kommer han med tre jevnaldrende musikere som gjennom banda Golden Core og HayeMinol også har gjort seg bemerket.

Kilde: bylarm.no