* Skip the authentication code if it doesn't apply.

deLillos spiller «Neste Sommer» på Øyafestivalen fredag 10. august!

Det er nå 25 år siden Neste Sommer ble laget, utgitt og etablert som et av de absolutte høydepunktene i deLillos’ karriere. Nå skal hele herligheten framføres på Øyas største scene. Dette blir en av to Neste Sommer-konserter, en på Øya og en på Pstereo i Trondheim.

Få band prega norsk pop og rock på samme måte som deLillos gjennom 80- og 90-tallet. Også i åra etter dette har de hatt et imponerende fast grep om radiolyttere, platekjøpere og konsertpublikum. De er et av de norske banda som virkelig har lykkes med å holde på publikums oppmerksomhet gjennom fire tiår.

I 1993 var de allerede godt etablerte og respekterte, men populariteten gjorde enda et hopp med «Neste Sommer». Albumet gikk inn på førsteplass på salgslista, tittellåta har blitt et standardinnslag i radioen hvert sommerhalvår og de mottok Spellemann. I tillegg inneholder albumet klassikere som «Glemte Minner» og «Kokken Tor». Suksessalbumet prega 1993 og 1994 på en måte få norske utgivelser klarer. Innspillingen ble ledet av produsent Kyrre Fritzner, som har jobba med en enorm mengde norske artister, fra Jokke & Valentinerne, Tommy Tokyo og Johndoe til Jan Eggum, Henning Kvitnes og Jahn Teigen. Dette var det første albumet de ga ut som kvartett, med gitarist Lars Lundevall som fast medlem.

25 år seinere skal albumet framføres på Øya. Det betyr store doser deilig rock og gitarpop som gjør seg veldig godt i en grønn park. Tidligere har bandet kun spilt åpningskonserter på Øyafestivalen. Det er jaggu på tide at de får nyte kveldssola på Tøyen.

Kilde: oyafestivalen.no

Secured By miniOrange