* Skip the authentication code if it doesn't apply.

Tons of Rock overrasker med nytt storslipp bare dager etter at det ble kjent at Ozzy Osbourne kommer til Tons of Rock. I dag ble det kjent at også de amerikanske rockelegendene i Alice in Chains er klare som headliner på Fredriksten festning torsdag 21. juni.

Alice in Chains er av flere omtalt som et av de største og mest innflytelsesrike rockeband. Med en rekke Grammy-nominasjoner i bagasjen og med imponerende 20 millioner solgte album.

Bandet fikk sitt gjennombrudd på tidlig 90-tallet da Seattle-bølgen herjet over musikkindustrien og påvirket en hel generasjon med sin blytunge rock. Albumene «Dirt» og «Jar Of Flies» blir til stadighet nevnt blant rockehistoriens store album og ga bandet et lojalt publikum som har fulgt dem siden. Et publikum som endelig kan se bandet på festival i Norge.

Legendariske kvinner og Lars Ulrich favoritter fra Tromsø
I det som har vært Tons of Rock mest begivenhetsrike slippuke kommer også Girlschool. Bandet som herjet 80-tallet verden rundt med sin dundrende NWOBHM. Tatt under vingene av selveste Lemmy fra Mötorhead. Onsdag 20. Juni skal Girlschool gi oss en historieleksjon når deres 40 års jubileumsturne ankommer festningen.

Også Norges hotteste rockeband og P3 GULL-nominerte LÜT fra Tromsø er klare for Tons Of Rock. Interessen rundt bandet er eksplosiv og Metallicas trommeslager Lars Ulrich skrøt nylig hemningsløst av bandet på sitt radiprogram «It’s Electric». 22. juni spiller LÜT på Tons of Rock sammen med band som Kvelertak, Skambankt og While She Sleep.

Stolt bookingsjef tar helg med god samvittighet.
Denne uken har vært helt fantastisk, kan bookingsjef Jarle Kvåle rapportere.

Vi har aldri opplevd maken til billettsalg og oppmerksomhet rundt festivalen. At vi i dag kan gå ut med nyheten om at Alice in Chains kommer og gjør en sjelden konsert i Norge er helt vanvittig sier Kvåle. Vi er strålende fornøyd med programmet så langt, og kan love at det kommer mange flere godbiter til Tons of Rock 2018.