* Skip the authentication code if it doesn't apply.

Åge Aleksandersen & Sambandet, Ina Wroldsen, Minor Majority og Tønes er bekreftet til Elvefestivalen i sommer.

Dette er blant de aller mest etterspurte artistene fra vårt publikum, og vi er veldig glade for å kunne svare på tiltale. Disse artistene representerer både stor sjangerbredde, såvel som musikk som er til glede for tre generasjoner. Med disse fire artistene på plakaten, i tillegg til de ni sterke navnene vi har lansert tidligere, er dette i ferd med å bli tidenes artistprogram på Elvefestivalen, sier en fornøyd festivalsjef Tom Søgård.

Åge Aleksandersen & Sambandet
Åge – Ridder 1. Klasse av St. Olavs Orden – trenger neppe nærmere introduksjon, og vil med “Levva Livet”, “Lys og Varme” og en perlerad landeplager lage en fest lørdag 25.08 ingen andre norske artister kommer i nærheten av. Siden comebacket med Sambandet i 2004 har sjefen av norsk rock turnert nærmest endeløst, og vært en av de aller mest etterspurte artistene til Elvefestivalen siden han var her sist i 2007.

Åge Aleksandersen & Sambandet. Foto: presse

Foto: presse

Ina Wroldsen
Ina Wroldsen har vært en av verdens mest suksessfulle låtskrivere i en årrekke med hits for Calvin Harris, Britney Spears og Shakira på samvittigheten. Hun har de siste årene lansert seg selv som soloartist med stor suksess og en monumental stemmeprakt, samt et fantastisk show som beveger seg fra rock til lavmælte ballader og EDM-party. Etter en utsolgt konsert på Union i april var det ingen tvil om at Sandefjord-jenta med hits som “Aliens (Her er jeg)”, “Lay it on me” og Calvin Harris-samarbeidet “How deep is your love” skulle avslutte fredagskvelden på Gamle Kirkeplass. Ina Wroldsen ble også kjent for det brede TV-publikummet som Idol-dommer.

Ina Wroldsen, 2017. Foto: Truls Qvale

Foto: Truls Qvale

Minor Majority
Et annet populært gjensyn er oslogruppa frontet av Pål Angelskår, som i fjor endelig bestemte seg for å turnere igjen. Mestrene av melankolsk pop tonesatte for mange lyden av et helt tiår, spesielt med mesterverket “Reasons to hang around” fra 2006, og tar med seg original besetning til Drammen for å spille perler som “Supergirl”, “Dancing in the backyard” og mye mer.

Minor Majority. Foto: presse

Foto: presse

Tønes
Han er av mange regnet som Norges aller fremste låtskrivere og har vunnet spellemannsprisen flere ganger for sin musikk og sine tekster. Den siste konserten hans i Drammens teater ga en sekser på terningen. “Tønes sjarmerte med sine vittigheter mellom nydelige sanger med tekster som vekslet mellom skjemt og alvor”, skrev Drammens Tidende da. Rogalendingen Frank Tønnesen – bedre kjent som Tønes – debuterer på Gamle Kirkeplass fredag 25.08 for å sjarmere med sine underfundige, morsomme og tankefulle viser.

Tønes. Foto: Trond Ueland

Foto: Trond Ueland

Foreløpig ser årets program slik ut:

Fredag 25.08
Kim Larsen & Kjukken
Ina Wroldsen
Raga Rockers
Minor Majority
Tønes
Daniel Kvammen
Mikhael Paskalev

Lørdag 26.08
Åge Aleksandersen & Sambandet
Janove
OnklP & De fjerne slektningene
Sondre Lerche
Ary
Elsa & Emilie