* Skip the authentication code if it doesn't apply.

OnklP & De Fjerne Slektningene, Sondre Lerche, Mikhael Paskalev og Elsa & Emilie er i dag annonsert til årets Elvefestival i Drammen.

Dette er fire av landets mest etterspurte og spennende artister, forteller festivalsjef Tom Søgård, som også gleder seg over at festivalen fortsatt bare har lansert halvparten av alle de spennende artistene til konsertprogrammet 25. og 26. august.

Les også: Raga Rockers, Daniel Kvammen og Ary til Elvefestivalen

Styggen på ryggen
OnklP har siden 2003 vært en av Norges fremste og beste rappere i Dirty Oppland og Jaa9 & OnklP, og de siste årene nådd nye høyder sammen med “De fjerne slektningene” – bedre kjent som Slekta. Samarbeidet oppstod i kjølvannet av at OnklP gjestet flere låter med rockebandet Oslo Ess, som nå danner grunnstammen i “Slekta”. Hiten “Styggen på ryggen”, omtalt av mange som 2015s viktigste norske låt, sørget for et stort nasjonalt gjennombrudd, og supplert av OnklPs deltakelse på “Hver gang vi møtes” har OnklP & Slekta blitt en av landets mest etterspurte bookinger. Blodtørstig asfaltrock og gatesmart rap i en beinhard hybrid – vi gleder oss.

Elvefestivalen ønsker å presentere det mest populære og spennende norsk musikk har å by på, og dette artistslippet reflekterer bredden i hva vi ønsker å gi Drammen, forteller en fornøyd festivalsjef Tom Søgård. Han sier videre at programmet nå er over halvveis komplett, men understreker at det fortsatt er mange høydepunkter i vente.

Sondre Lerche, 2017. Foto: Michael Angeles

Sondre Lerche. Foto: Michael Angeles

You know him so well…
Sondre Lerche har i snart to tiår sjarmert, utfordret og begeistret med sin nyskapende, cocky og smarte tapning av moderne pop. Fra ren gitarbasert popmusikk på debut-suksessen “Faces Down” har tatt tempen på samtida, beveget seg gjennom flere sjangre, og med sitt siste album “Pleasure” gjenoppfunnet seg selv nok en gang med en svipptur inn i elektronika-verdenen. Vi mener at Sondre Lerche aldri har vært bedre enn nå, og alle som fikk med seg turneen i vinter vet at det er en av landets beste live-artister som ønskes velkommen.

Mikhael Paskalev, 2017. Foto: Anthony Huus

Mikhael Paskalev. Foto: Anthony Huus

Jive, baby!
Mikhael Paskalev ble det store framtidshåpet i norsk musikk da han vant NRKs prestisjetunge konkurranse Urørt i 2012 med hiten “I Spy”. Han begeistret med å trekke de store linjene tilbake til 60- og 70-tallets beste popmusikk, og var ekstremt ettertraktet som liveartist de påfølgende turnésomrene. I vinter kom han med hiten “Witness”, og tar med seg sprudlende band og høy sjarmfaktor til Drammen.

Elsa og Emilie, 2017. Foto: Stian Andersen

Elsa og Emilie. Foto: Stian Andersen

Ikke uten ”Skam”
Elsa & Emilie bergtok for tre år siden norsk musikkliv med det spellemannsnominerte debutalbumet ”Endless Optimism”. De to 16 år gamle jentene fra Haugesund sjarmerte mange med sine karakteristiske harmonier og lydbilde, og var i januar tilbake med oppfølgeren “Kill Your Darlings”. Alle som har fulgt med på “Skam” har bevisst eller ubevisst lagt sin elsk på hiten “Run”, og vi gleder oss stort til å oppleve Elsa & Emilie synge inn sensommerkvelden på Gamle Kirkeplass.

Fra før av er Kim Larsen & Kjukken, Raga Rockers, Daniel Kvammen, Janove og Ary bekreftet.

Tekst: presseskriv