* Skip the authentication code if it doesn't apply.

I dag slapp Stavanger-festivalen Mablis de aller første artistene til neste års festival.

Tidenes første utgave av Mablis gikk av stabelen i sommer – og det gikk over all forventning. Når andre utgave av Mablis går av stabelen i Vålandskogen 9.-10. juni i 2017 er det med Janove, Sondre Justad og Izabell på plakaten.

Det har gått tre år siden sist Janove stod på scenen – den gang som frontfigur i folkekjære Kaizers Orchestra. Nå er han endelig tilbake. Denne gang i soloformat, kun som Janove. Til sommeren er han tilbake på hjemmebane når han skal avslutte fredagen på Ajax-scenen.

Stavanger trenger en skikkelig festival og jeg tror Mablis er kommet for å bli. Jeg var der i fjor og syns starten var god og at potensialet er stort. Jeg har tro på god og langsiktig planlegging og det har jeg inntrykk av at Mablis har også. Jeg er veldig glad og ydmyk for tilliten Mablis har gitt meg som headliner på hjemmebane i Stavanger på min første turné. Jeg kommer til å gi alt fra scenen sammen med mine nye venner og jeg er sikker på publikum kommer til å gi tilbake, sier Janove.

Sondre Justad slapp sin første singel, «Nu har du mæ» sommeren 2014, og siden den gang har det gått slag i slag for popartisten fra Lofoten. Debutalbumet, Riv i hjertet, har ligget over et år på VG-lista og resulterte i hele tre Spellemann-nominasjoner. Det kommer garantert til å rive i små pikehjerter når Sondre inntar Vålandskogen.

Superstas å få komme tilbake til Stavanger! Etter nesten to år på turné tar vi nå en livepause frem til neste sommer. Da skal vi komme oppladet og inspirert til Mablis. Kanskje til og med med noen nye låter, kan Sondre fortelle.

Izabell har for lengst blitt et kjent navn for de fleste musikkinteresserte i Stavanger. Hun var opprinnelig booket til å spille på den aller første utgaven av Mablis, men måtte melde avbud på grunn av sykdom, derfor er det ekstra kult at hun kommer til Mablis 2017. Her snakker vi laid back rap over tunge bassdrevne beats og et liveshow som tar pusten fra deg. Dama er helt rå!

Festivalsjef Eirin Sandstad er godt fornøyd med de første bookingene, og gleder seg til å lage festival for andre år på rad i hjembyen sin.

Jeg er stor fan av Jan Ove, Izabell og Sondre Justad. De gjør knallgode liveopptredener og jeg gleder meg utrolig mye til å se dem starte festivalsommeren i Vålandskogen. Ekstra gøy er det jo at Izabell er tilbake og endelig skal gjøre det hun gjør best på scenen, sier Sandstad.

Billetter er i salg nå.

Tekst: presseskriv