* Skip the authentication code if it doesn't apply.

Da er Tons of Rock over for denne gang… og FOR en festival det har vært! Som haldenser så håper jeg at dette kun er starten på en lang og mangeårig festivaltradisjon. Av de jeg har pratet med, både av haldensere og tilreisende, så har alle vært utelukkende positive. Både når det kommer til lineup, location og hvordan festivalen ble avviklet. Personlig håper sommeren kommer tidligere neste år, for det var mildt sagt bikkjekaldt på kveldene i festningen. Utover dette, perfekt! La oss for “guds skyld” håpe at Tons of Rock har kommet for å bli.

Blant høydepunktene på festivalen må jeg nevne konsertene med Silver og Kvelertak, som jeg ikke hadde sett live tidligere. Det var derfor til stor glede da de begge ble booket til festivalen. For ikke å snakke om Oslo Ess og Turbonegro, men de har jeg sett flere ganger enn jeg kan huske. Kult var det også å se lokale band som Göttemia, Warp Riders og Rundown på en større scene enn den lokale rockebula, Feelgood. Det er vel ingen hemmelighet at jeg er mer glad i punk og rock enn metal, men jeg skal ikke legge skjul på at det er dødsfett å ha band som Slayer, Anthrax, Sepultura og Sabaton på besøk i sin egen “bakgård”.

Jeg vil også legge til at jeg er positivt overrasket over hvor bra cashless-systemet fungerte! Det var kanskje det eneste jeg var skeptisk til i forkant av festivalen, i tillegg til hvordan golfklubben kom til å reagere etter endt festival, med tanke på at golfbanen ble brukt som festivalcamp. I følge vår egen ordfører, som var oppe og rigget ned gjerder på mandagen, så var det nesten ikke tegn til at det hadde vært festivalcamp der i det hele tatt – og det er jo positivt for kommende festivalår!

Ønsker for neste år: Stone Sour, Slipknot, Bullet For My Valentine, Bring Me the Horizion, Rise To Remain, Danzig, Soulfly, Foo Fighters, Sex Pistols ++. Personlig har jeg et ønske om at festivalen skal satse litt mer på punk i tillegg til rock og metal, og booke band som feks. Rancid, Bad Religion og The Offspring. Vi hadde en periode (2008-2012) festivalen West Coast Riot i Gøteborg, som satset stort på socal-punk og hardcore. Tons of Rock med en twist av West Coast Riot hadde vært perfekt!