* Skip the authentication code if it doesn't apply.

Jeg var med Oslo Ess rundt i det ganske land fra slutten av mai til ut august, sommeren 2013, og hvor vi var innom en god del av de største festivalperlene her til lands. I et tidligere innlegg postet jeg en video satt sammen av footage jeg har filmet i løpet av sommeren. Jeg tok også en del bilder og tenkte derfor å lage en slags ikke-kronologisk Topp 10-liste over de mest minneverige turene, opplevelsene og konsertene i sommer.

1. Utkantfestivalen 27. juli.
Utkant er en fantastisk festival som ligger i havgapet på et sted som heter Skjerjehamn i Gulen kommune (Sogn og Fjordana). Jeg hadde ingen aning om at stedet eksisterte engang før denne turen og jeg måtte sjekke wikipedia nå for å finne ut hvor i landet plassen ligger. Festivalen hadde flere store navn på plakaten i år, bl.a Turbonegro, Karpe Diem, Black Debbath og Oslo Ess. Dette er desidert en av de aller kuleste opplevelsene jeg hadde i sommer og jeg føler meg utrolig heldig som fikk oppleve denne perlen av en festival. I tillegg ble vi godt tatt vare på av flinke og hyggelige arrangører, som bl.a arrangerte en minneverdig rib-tur i forkant av konserten.

Utkantfestivalen 2013 (foto: Dan TheMan/PunkRockPhoto)
Utkantfestivalen 2013 (foto: Dan TheMan/PunkRockPhoto)
Utkantfestivalen 2013 (foto: Dan TheMan/PunkRockPhoto)
Utkantfestivalen 2013 (foto: Dan TheMan/PunkRockPhoto)

2. Fjellparkfestivalen 18-21. juli. Dette er også en av de beste turene jeg har vært på i sommer. Jeg hadde hverken vært i Flekkefjord (Vest-Agder) eller på Fjellparkfestivalen tidligere, og det egentlig ikke meningen av jeg skulle være med ditt pga logostikkproblemer – men så ordnet det seg likevel! Fjellpark er en relativt liten festival, men som likevel hadde en veldig bra lineup. På plakaten sto bl.a Oslo Ess, Turbonegro, El Cuero, Kråkesølv, Bloodlights, Death By Unga Bunga, Casa Murilo og Anton Ruud i Terapi. Om jeg ikke husker feil er dette også en av landets lengstlevende festivaler. Kred! Også her fikk vi en fantastisk båttur i regi av festivalen og jeg fikk derfor oppleve den sørlandske skjærgården på nært hold. Takk! Jeg kan også nevne at Oslo Ess leverte en av sine absolutt beste konserter, noen sinne, på Fjellparkfestivalen.

Fjellparkestivalen 2013 (foto: Dan TheMan/PunkRockPhoto)
Fjellparkestivalen 2013 (foto: Dan TheMan/PunkRockPhoto)

Se alle bildene fra Fjellparkfestivalen her og her.

3. Steinkjerfestivalen 28. juni. Dette var den aller første festivalen jeg var med på og hvor vi kjørte nightliner. Vi kjørte mot trønderlag allerede kvelden før, festet, sovnet og våknet opp av at bussen parkerte rett foran scena i Steinkjer. Loadin, opprigg og soundcheck, etterfulgt av daffing backstage. Det var bra lineup denne kvelden, bestående av bl.a Blood Command, Honningbarna, Team Me og Anton Ruud i Terapi. I tillegg fikk vi oppleve “kongen” selv, Åge Aleksandersen og Sambandet, på hjemmebane, som i seg selv er en opplevelse.

Steinkjerfestivalen 2013 (foto: Dan TheMan/PunkRockPhoto)
Steinkjerfestivalen 2013 (foto: Dan TheMan/PunkRockPhoto)
Steinkjerfestivalen 2013 (foto: Dan TheMan/PunkRockPhoto)

4. Stavernfestivalen 11. juli. Dette var en dagstur og min aller første tur i Stavern. Relativt stor festival med mange kjente navn på plakakten som bl.a Lissie, Envy (Nico & Vinz), Will.I.Am og Bigbang. Perfekt beliggenhet ved havnet og hvor man fikk følelsen av å være på gigantisk strandfest. Stavernfestivalen sto også for den aller største scenen denne sommeren.

Stavernfestivalen 2013 (foto: Dan TheMan/PunkRockPhoto)
Stavernfestivalen 2013 (foto: Dan TheMan/PunkRockPhoto)
Stavernfestivalen 2013 (foto: Dan TheMan/PunkRockPhoto)

5. Kraftfestivalen 9. august. Kraftfestivalen er en liten festival som ligger i indre Østfold, nærmere bestemt Askim, men til tross for størrelsen hadde de flere store navn på plakakten. I 2013 spilte bl.a Oslo Ess, Admiral P, John Olav Nilsen & Gjengen og Ole Paus. Dette var også den eneste festivalen i sommer hvor OnklP var med på tur og hvor Oslo Ess spilte Fritt Fram. Jeg husker denne dagen som veldig lang og hvor vi etter endt konsert kastet oss i nightlineren og brukte hele natten (og litt til) på å kjøre til Smøla (Møre og Romsdal), hvor gutta skulle spille på Vindmølle:Larm dagen etter.

Kraftfestivalen 2013 (foto: Dan TheMan/PunkRockPhoto)
Kraftfestivalen 2013 (foto: Dan TheMan/PunkRockPhoto)

6. Vindmølle:Larm 10. august. Vindmølle:Larm er en liten festival på Smøla i Møre og Romsdal. Fra Askim til Smøla er det en halv evighet og man må ta minst 3 ferger (kanskje fler?) for å kommed it. Nok en koselig tur i nightliner og hvor jeg spiste sommerens første og siste softis, mens vi ventet på den siste fergen over til Smøla. Også her fikk vi en fantastisk rib-tur av arrangørene, hvor turen gikk til et nedlagt fiskebruk med villsauer og på veien hjem så vi havørn (havørn er alltid pluss i boka!). Fantastisk skjærgård og natur på Smøla der, altså.. Vi tilbragte natten på Smøla, siden vi mistet den siste fergen over til fastlandet. Det var kanskje like greit, for vi hadde sommerens lengste og beste nachspiel i- og utenfor bussen den nattan, og hvor vi fikk med oss en fantastisk soloppgang før hode traff puta.

Vind:Mølle Larm 2013 (foto: Dan TheMan/PunkRockPhoto)
Vind:Mølle Larm 2013 (foto: Dan TheMan/PunkRockPhoto)

7. Oslo Spektrum med El Cuero 7. august. Jeg fikk være med i Oslo Spektrum da El Cuero skulle spille support for Neil Young & Crazy Horse. Spektrum er alltid noe eget, enten man er der som publikummer, fotograf eller band. Jeg har ved et par anledinger “spilt” i spektrum som band, når det gamle bandet mitt var med i Melodi Grand Prix i 2007 og 2008, og har kanskje derfor vært flere steder i spektrum enn den vanlige mannen i gata. Jeg fotograferte også Green Day i Oslo Spektrum i 2009. Men denne gangen var det altså El Cuero som sto for tur. Bandet består av bl.a Oslo Ess-trommis, Håvard Takle-Ohr. Håvard er en av de trommeslagerne Oslo Ess har benyttet seg av mest live og som har spilt trommer på både Verden På Nakken, Venner i Ryggen og det kommende tredjealbumet Alle Hjerter Deler Seg, som slippes 17. februar. Han er en fantastisk dyktig musiker og ikke minst hyggelig mann!

Funfact: flere av bildene jeg tok på denne konserten ble brukt i artworken til live-albumet El Cuero slapp 11. oktober 2013. Tøft? Ja.

Oslo Spektrum 2013 (foto: Dan TheMan/PunkRockPhoto)
Oslo Spektrum 2013 (foto: Dan TheMan/PunkRockPhoto)
Oslo Spektrum 2013 (foto: Dan TheMan/PunkRockPhoto)

8. Røros med 15. august. På vei til Jugenfest og Pstereo stoppet vi innom Røros (også kjent som Bergstaden) i Sør-Trønderlag, hvor Oslo Ess skulle gjøre en fri alder-gig på Ungdomshuset. Vi benyttet anledningen til å sjekke ut den gamle bebyggelsen i byen og ikke minst de nedlagte (og obligatoriske) kobbergruvene. Jeg spiste også tidenes dårligste pasta carbonara med fløtesaus på Røros… Dette er også et av landets kaldeste steder og satt 13. januar 1914 kulderekord på 50,4 °C (om vi skal tro google). Dette er altså ikke et sted jeg vil oppholde meg lenger enn jeg absolutt må. Missforstå meg rett, Røros er et fint sted, altså!

Røros 2013 (foto: Dan TheMan/PunkRockPhoto)
Røros 2013 (foto: Dan TheMan/PunkRockPhoto)
Røros 2013 (foto: Dan TheMan/PunkRockPhoto)

9. Jugendfest 16. august. Jugendfest blir arrangert på Color Line stadion i Ålesund og hadde bl.a Oslo Ess, Sweden og 50 Cent på plakaten. Jeg husker denne dagen som veldig lang og regnfull, da det regnet non-stop. Jeg husker en relativt lang gåtur fra Color Line stadion og inn til byen hvor hotellet lå, hvor vi kunne slappe av og dusje. Det pøsregnet under hele konserten til Oslo Ess, men likevel var det smekkfullt foran scenen og bra med liv i publikum. Ålesund, altså!<3 Akkurat i det Oslo Ess avslutter dundrer det i gang på naboscenen og 50 Cent entrer scenen. Vi traff aldri 50 Cent den tida vi var på stadion, men som en artig spøk fra backstage sendte Åsmund en tweet til 50 Cent.

Jugendfest 2013 (foto: Dan TheMan/PunkRockPhoto)

Vi fikk såklart ikke noe svar…

Jeg husker at vi fikk med rekordmye alkohol på bussen fra Ålesund, hovedsaklig vin. Dette ble altså natten hvor jeg smakte vin for første gang. Jeg drakk vin med begge henda, både rød og hvit, og jeg må si jeg ble positivt overasket. Det jeg tidligere så på som udrikkelig skvip smakte ikke så aller verst likevel. Dagen derpå derimot…

Jugendfest 2013 (foto: Dan TheMan/PunkRockPhoto)
Jugendfest 2013 (foto: Dan TheMan/PunkRockPhoto)
Jugendfest 2013 (foto: Dan TheMan/PunkRockPhoto)
Jugendfest 2013 (foto: Dan TheMan/PunkRockPhoto)

10. Pstereo 17. august. Etter Jugendfest gikk turen rett til Trondheim og Pstereo. Dette var en festival jeg hadde sett frem i mot lenge og som hadde veldig bra lineup bestående av bl.a Oslo Ess, Motorpsycho, Cashmere Cat, Casa Murilo, Emilie Nicolas og Monster Magnet.

Pstereo hadde en fantastisk fellesbackstage med artistbar, bordtennis og dasser med blått vann i skåla. Her hadde jeg mitt aller første møte med Casa Murilo, som jeg husker som sinnsykt bra folk. Oslo Ess leverte en kickass konsert og seinere på kvelden stiftet jeg mitt aller første bekjentskap med Motorpsycho, hvor Oslo Ess-trommevikar Kenneth Kapstad spiller. Hvem hadde trodd at jeg skulle se min aller første konsert med Motorpsycho fra scenen, på en utsolgt Pstereo-festival? Fett. Igjen, jeg er evig takknemlig for alt jeg har fått oppleve takket være Oslo Ess. Bra kveld!

Dette var sommerens aller siste festival og det kunne på ingen måte blitt en bedre avsluttning på en fantastisk festivalsommer. Jeg husker det som litt vemodig å tenke på at dette var min aller siste tur med Carlingsbussen (punkelinern) på veldig lenge, kanskje for alltid? Jeg har regnet på det og til sammen hadde jeg tilbrakt over 30 dager i nightliner den sommeren.

Pstereo 2013 (foto: Dan TheMan/PunkRockPhoto)
Pstereo 2013 (foto: Dan TheMan/PunkRockPhoto)
Pstereo 2013 (foto: Dan TheMan/PunkRockPhoto)

En stor takk til Oslo Ess, Amber Booking, Carlingsbussen, Åsmund Lande, Knut-Oscar Nymo, Peter Larsson, Einar Stenseng, Kenneth Kapstad, Håvard Takle-Ohr, Pål Tøien, Anders Nordengen, Hugo Alvarstein, Dan Henrik Høidahl, Eirik Opheim og Joffe Myrvold (+ veldig mange andre) for en fantastisk og minnerik sommer.

Secured By miniOrange