#nymusikk: Death By Unga Bunga – Bye Bye / Into the Night

Death By Unga Bunga, 2017. Foto: promo

Ny musikk fra Death By Unga Bunga! Sjekk ut, «Bye Bye» og «Into the Night», nedenfor. <$$$3


Man begynner nå å se resultatene av det beinharde arbeidet guttene i Death By Unga Bunga har lagt ned siden deres debutalbum ble sluppet i 2010. Etter at deres fjerde fullengder ble sluppet i 2016, har bandet vært på headliner-turne fra kyst til kyst i USA, de har raget høyt på college-listene og vært listet på over hundre radiostasjoner i samme land. Ikke verst for et lite rockeband fra Moss.

Vi nordmenn har selvfølgelig også omfavnet bandet, men det har vi gjort helt siden starten. Det er få så lager så gode powerpop-låter og catchy refrenger, og live er de en fest å se på. Både for lillesøster på fem og et halvt, og svigermor på sekstito.

De legger nå straks ut på ny USA-turne, men denne gangen skal de spille support for legendene i Stiff Little Fingers på deres «40th Anniversay Tour». Nok en gang reiser de kyst til kyst, men denne gangen spiller de på større venues, og er garantert stappfulle lokaler. Man kan trygt si at det er en aldri så liten drøm som går i oppfyllelse her.

Men, før den tid kommer det ny musikk. Eller akkurat i den tid, kan man kanskje si. Bandet reiser ut i starten av september, og 8. september kommer første smakebit fra deres kommende femtealbum. Singelen «Bye Bye» slippes som sjutommer, med den seige tittellåta på a-siden, og den mer klassiske DBUB-låta «Into the Night» på b-siden.

Bandet sier selv om låtene:
«Bye Bye»: Vi ønsket å lage en heavy og fuzz-tung power-ballade, så da bare gjorde vi det. «Bye Bye» handler om alle prøvelsene man må gjennom i alle slags forhold. Hver gang vi skal lage nye låter prøver vi å skrive om noe annet enn kjærlighet, men det virker som vi bare ikke klarer det. Men igjen, så har dette blitt en av de beste låtene vi har skrevet til nå.

«Into the Night»: Vi har gjort det til vårt mål her i livet og lære folk hvordan man ikke skal være helt RÆVA, så hvis dere lytter nå kan dere faktisk lære et par saker også. Etter å ha studert rock’n’roll kokeboken fra perm til perm, fant vi til slutt ut at gitarsoloer fortsatt er veldig, veldig kult. På «Into the Night» holdt vi ikke tilbake på noen som helst.

Tekst: presseskriv

Kommentarer