16 Urørt-artister klare for Slottsfjell

Slottsfjell, Tønsberg

NRK P3 har blitt en viktig samarbeidspartner for Slottsfjellfestivalen over mange år, og også i sommer skal de ha sin egen scene på fjellet. Her ryddes det blant annet plass til et utvalg helt ferske band, som skal få glede Slottsfjell-publikumet gjennom de fire festivaldagene.

Blant 250 påmeldte Urørt-artister, har Slottsfjell og representanter for P3 og Urørt plukket ut noen av de mest spennende nye bandene og artistene i Norge akkurat nå.

Disse 16 Urørt-artistene er klare for P3 Scenen i sommer: Luli, Conz, Vanja V, Pom Poko, Boy Pablo, Tuvaband, Yung Smul, Shakanaka, Rise Above, Hanne Mjøen, Emma Jensen, Jimi Somewhere, Wonder The Boy, Killer Kid Mozart, Heave Blood And Die og Are You Having Fun Yet.

Les mer om artistene her.

Bookingsjef Henning Krane er svært fornøyd med årets utvalg, og forteller at det har vært skyhøy kvalitet blant årets påmeldte. For Krane har det vært viktig å finne kvalitet, samtidig som bredde i sjanger har vært ønskelig. I år kommer både rock, pop, visefolk, indie og hip hop til å bli representert på P3-scenen.

Når vi skulle koke nesten 250 påmeldte ned til 16 heldige band, skulle man tro det ville bli mye uenighet blant oss seks som satt i juryen. Etter at vi la sammen stemmene våre, så vi likevel at det var overraskende stor enighet om hvem som til slutt skulle få være med i topp 10.

Det dukker opp både helt ferske og noen kjente navn på årets P3-scene.

Jeg synes vi har vært flinke til å få frem en god sjangerbredde blant de utvalgte. Noen artister er godt kjent for Urørtpublikummet allerede, mens flere nok blir helt nye bekjentskap. Jeg er overbevist om at flere av artistene vi presenterer her i dag er artister som kommer til å prege radiokanalene, salgslistene og konsertscenene her til lands i årene som kommer, avslutter bookingsjefen.

Urørt-general Eirik Havelin sier seg enig med Krane.

Vi er superfornøyde med årets utvalg! Jevnt over skyhøyt nivå på årets påmeldte, og de 16 vi har valgt ut oser kvalitet. Vi har med oss alt fra Urørtfinalister vi kjenner veldig godt til i Pom Poko og Emma Jensen, allerede livefavoritter i Heave Blood And Die og Wonder the Boy, festivalstemningsgarantister i Boy Pablo og Are You Having Fun Yet og nye navn som Yung Smul og Vanja V som vi elsker innspilt, og som vi gleder oss til å se hvordan gjør det live. Vi har med noe for enhver smak, noe for ethvert humør man går gjennom i løpet av en festival, og hvor den generelle musikkelsker vil kunne falle for samtlige.

Kilde: slottsfjell.no

Kommentarer